ELAL Security Training Center

Client: ELAL Security Training Center

Size: 800 sqm

When we think ELAL SECURITY we think BLUE. The concept that generated the entire project was to create a space that calms the mind and helps the trainees focus during their instruction period. The overall atmosphere generates an environment that is professional and reliable, where both students and teachers benefit simultaneously. An important focus point of the intervention was to create a space that transcends the feeling of reward, promotion, almost like a winning a prize. Since most of the students are studying inside the space for a short period of time, their stay has to be as memorable as possible. This in turn generated the intense color palette and material selection. Using blue and white as the main colors, the space is in perfect sync with the ELAL Security brand identity as well as visually inspiring calmness, learning and motivation. Using blue and white as main colors generated a very different approach to the space. The floor, walls and ceiling follow the same basic rules as every other element implemented. The space is divided into 2 floors, each of them reinterpreting the use of the main 2 colors. In the first floor, because of the height advantage, the floor is painted white while the ceiling and all connected elements are colored in blue. For the second floor the colors are switched around. Blue epoxy acts as a continuous flooring guiding the users to their desired space while the white ceiling gives an elevated feeling. The only element that is intentionally out of place, is the library. Located at the second floor, the library has a style of its own. The use of light plywood and continuous metal frame structures create a space that is bound to learning, calmness and focus all in an industrial reinterpreted style.

Similar Projects

לקוח: בטחון אלעל, מתחם 

גודל שטח: 800 מ"ר

כאשר אנו חושבים על אלעל, אנחנו חושבים על הצבע הכחול. הקונספט שיצר את הפרוייקט כולו היה ליצור מרחב המרגיע את המוח ומסייע למתמחים להתמקד במהלך תקופת ההכשרה שלהם. האווירה הכללית יוצרת סביבה מקצועית ואמינה, שבה החניכים והמדריכים כאחד מרוויחים בו זמנית. הרעיון היה ליצור מרחב שמשדר לעבוד כי זכה להגיע להכשרה, כמעט כמו זכייה בפרס. מאחר שרוב הסטודנטים לומדים בתוך החלל לתקופה קצרה, השהייה שלהם צריכה להיות בלתי נשכחת ככל האפשר, לכן, יצרנו לוח צבעים דומיננטי. באמצעות כחול ולבן, החלל תוכנן בסנכרון מושלם עם צבעי המותג תוך מתן השראה ויזואלית ומוטיבציה לימודית לחניכים. החלל מחולק ל-2 קומות, כל אחת מהן נותן אינטרפרטציה שונה לפלטת הצבעים. בקומה הראשונה, בגלל יתרון גובה, הרצפה צבועה לבן בעוד התקרה וכל האלמנטים המתחברים אליה, נצבעו בכחול. בקומה השנייה, בדיוק להפך. הרצפה מקבלת גוון כחול עמוק בעוד הקירות והתקרה נצבעו בלבן. לספריית הלימודים לעומת זאת, עוצב סגנון טיפה שונה וייחודי, שימוש בחומרים תעשייתיים כמו ברזל וקורות עץ מלא ע"מ ליצור אזור למידה רגוע ומזמין.

Let's Work Together!

© All rights reserved | GILA SHEMIE ZAKAY LTD.

  • Black Instagram Icon
  • Black Facebook Icon
  • Black Pinterest Icon